Рашистська авіація намагалась вибити ЗСУ з відвойованих позицій на Херсонщині

30 Червня 2022, 09:55

Фото: Valeria Grishenko, Facebook.

Російські військові намагалися вибити підрозділи ЗСУ з відвойованих населених пунктів Херсонщини, однак зазнали поразки.

Про це йдеться у зведенні оперативного командування “Південь” 29 червня.

“Парними гелікоптерними налітами ворожі Мі-8 намагалися вибити наші підрозділи з населених пунктів Херсонщини, які щойно відбиті. Успіху не мали. Груповий наліт гелікоптерів на північ Херсонщини був відбитий переносними зенітно-ракетним комплексом. Ворог, ухиляючись, ретирувався”, – зазначають у командуванні.
При цьому військові не розголошують назви визволених населених пунктів.
Тим часом противник продовжує інженерне укріплення своїх позицій, на які його відтиснули ЗСУ.
Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ відпрацювали близько 150 вогневих завдань. Завдяки цьому російською армією втрачено понад 4 десятки рашистів, 2 гаубиці “Мста-Б” та самохідну – “Мста-С”, 3 одиниці броньованої та автомобільної техніки, а також польовий склад пально-мастильних матеріалів. Остаточні результаті дорозвідуються.
Раніше начальниця об’єднаного координаційного пресцентра сил оборони півдня України Наталя Гуменюк розповідала, що операція з визволення Херсонщини триває на відкритій степовій місцевості, яка є дуже складною для ведення відкритих боїв.
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр закликала не поширювати у соцмережах деталі військових операцій ЗСУ та наголошувала, що інформація про звільнення чи втрату населеного пункту, надана до завершення операції, вважається некоректною. Як повідомлялось, російські військові безуспішно атакували околиці Олександрівки на Херсонщині парою ударних гелікоптерів Ка-52. У відповідь українські захисники нанесли п’ять авіаційних ударів в районі адмінмежі Миколаївської та Херсонської областей.

Зранку 29 червня рашисти запустили ракети по Миколаєву. Одна з ракет влучила у багатоповерховий житловий будинок: четверо людей загинули.

Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. В різних районах Херсонщини тривають бойові дії.