Противник атакував околиці Олександрівки, у відповідь ЗСУ “накрили” опорний пункт на кордоні Миколаївської та Херсонської областей

29 Червня 2022, 12:07

Фото: Артем Скоробогатов, Facebook.

Російські військові безуспішно атакували околиці Олександрівки на Херсонщині парою ударних гелікоптерів Ка-52. У відповідь українські захисники нанесли п’ять авіаційних ударів в районі адмінмежі Миколаївської та Херсонської областей.

Про це йдеться у зведенні оперативного командування “Південь” 29 червня.
“Наші штурмовики та гелікоптери нанесли удари по скупченням ворожої сили та техніки, опорному пункту та зенітно-ракетному комплексу “Стріла-10”. Також, нашими ракетно-артилерійськими підрозділами під час виконання вогневих завдань скорочено вороже військо на 22 рашисти, реактивну систему залпового вогню «Ураган», три одиниці броньованої та п’ять – іншої автомобільної техніки і два склади боєприпасів”, – рапортують у командуванні.
Крім того, протягом доби ворог атакував Одещину ракетами, з яких одну було знищено, решта – випробовувала на міцність берегову лінію півдня регіону. Обійшлося без суттєвих руйнувань та постраждалих саме тому, що доступ до узбережжя в цій місцевості закрито.
За інформацією Генерального Штабу Збройних Сил України, на Південнобузькому та Таврійському напрямках підрозділи загарбників основні зусилля зосереджують на утриманні раніше зайнятих рубежів, недопущенні проведення нашими військами контрнаступальних дій у Херсонській та Миколаївській областях.

На Криворізькому напрямку ворог, з метою посилення своїх підрозділів, перемістив у визначений район до однієї батальйонної тактичної групи.
На Миколаївському напрямку, з метою прикриття районів зосередження озброєння та військової техніки, агресор додатково розгорнув зенітну ракетну батарею С-300ВМ.
Як повідомлялось, рашисти збили свою ж ракету над окупованою Новою Каховкою. Уламки потрапили у житлові будинки.
Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. В різних районах Херсонщини тривають бойові дії.