Президент відзначив нагородами херсонських журналістів

06 Червня 2022, 16:19

У День журналіста Президент України Володимир Зеленський відзначив нагородами “За заслуги III-ступеня” медійників окупованої Херсонщини Олега Батуріна та Ірину Староселець.

“Зустрінемося на Херсонщині, – сказала Президенту України під час вручення нагород журналістам у столиці. Він відповів, що обов’язково. Нагороду вважаю не лише моєю, але й всіх, хто лишається на окупованій Херсонщині та інформує про те, що там відбувається, хто вів стріми з акцій протесту, хто щодня ризикує і тримає українське небо”, – написала на своїй торінці у Фейсбуці Ірина Староселець.

Олег Батурін – журналіст херсонської газети «Новий день» і автор розслідувань ІА Центр журналістських розслідувань. 12 березня у Каховці був викрадений російськими окупантами та 8 днів перебував у полоні.

Ірина Староселець – власний кореспондент видання “Укрінформ”, висвітлювала події повномасштабної війни з перших її днів.

Як повідомлялось, звільнений з полону каховський журналіст Олег Батурін розповідав, що окупанти відпустили його, серед іншого, і через значний розголос, який утворився в суспільстві.

Журналіста херсонської газети «Новий день» і автора розслідувань ІА Центр журналістських розслідувань Олега Батуріна, якого росіяни утримували в полоні протягом восьми днів, 20 березня відпустили.

Російські окупанти погрожували розправою херсонській журналістці Ірині Староселець.

Нагадаємо, 6 червня в Україні відзначають День журналіста — професійне свято українських журналістів та всіх, хто працює у сфері медіа.

День журналіста в Україні відзначають з 1994 року, коли було видано відповідний указ президента Леоніда Кравчука. Саме 6 червня 1994-го Спілку журналістів України прийняли до Міжнародної федерації журналістів.