Підрив зрадників та віра в ЗСУ. Підсумки тижня на окупованому півдні 25.06.22

25 Червня 2022, 19:50

Центр журналістських розслідувань 

Блог Микита Панасенка про події на нових тимчасово окупованих росією територіях півдня України протягом 19-25 червня.

У Херсоні внаслідок вибуху автомобіля загинув місцевий колаборант – Дмитро Савлученко, так званий «начальник Департаменту сім’ї, молоді та спорту» окупаційної «адміністрації» області.

20 червня Збройні Сили України завдали удару по російським системам ППО та іншому озброєнню на острові Зміїний. Того ж дня удари було завдано і по захопленим росіянами газовидобувним платформам «Чорноморнафтогазу» на Одеському родовищі. На них військові рф встановили радіолокаційні та гідроакустичні станції. Завдяки цьому окупанти контролювали надводний, повітряний і підводний простір між Кримом та Одесою.

Продовжуються злочини окупантів із викрадення і незаконного позбавлення волі цивільних українців на окупованій частині півдня України.

Окупанти продовжують вивозити із загарбаних територій зерно та іншу аграрну продукцію, і при цьому не дозволяють місцевим аграріям продавати вирощене зерно, овочі та ягоди на вільну територію України

Фронт звільнення Херсонщини неспішно, але впевнено просувається. ЗСУ наближаються і знищують озброєння, склади та пункти дислокації окупантів.