Окупований рф південь України. Огляд подій за 6 червня

06 Червня 2022, 22:12

Огляд найважливіших новин за понеділок, 6 червня на нових тимчасово окупованих російськими військами територіях Херсонської та Запорізької областей України від Центру журналістських розслідувань.

Ситуація на лінії зіткнення від Генштабу ЗСУ

— Окупанти здійснювали обстріли із артилерії різного калібру в районах населених пунктів Таврійське, Нова Зоря, Степова Долина, Новомиколаївка та Кобзарці. Ворог продовжує інженерне обладнання позицій в районах Шевченівки, Ольгіного та інших населених пунктів.

— На Південнобузькому напрямку противник зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів. Здійснює підготовку до активізації бойових дій.

— За даними ОК «Південь», за минулу добу ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ знищили танк та 6 інших броньованих машин, зенітно-ракетний комплекс «ТОР М1», реактивна система залпового вогню, самохідна гаубиця «Гвоздика», 5 автівок, а також 59 російських військових.

***

У Каховці через дії окупантів призупинила діяльність філія відомої компанії «Уніфер»

Після того, як російські військові вдерлися на територію каховської філії відомої серед аграріїв компанії з іноземним капіталом «Уніфер», її діяльність довелось призупинити. Вона була одним із найбільших платників податків до місцевого бюджету.

***

Жителі тимчасово окупованої Херсонщини можуть отримати грошову допомогу від українських та міжнародних фондів.

Уважно читайте вимоги для подачі заяви у кожному фонді! На сайтах є перелік категорій людей, яким допомагає цей фонд. СПИСОК

***

CEO компанії Vodafone Ольга Устинова про відключення зв’язку

«Ми бачимо, що багато базових станцій в цих регіонах не в ефірі. Причини різні — відсутність електропостачання, десь є обриви оптики. Доїхати і полагодити, перевірити на місці, що відбувається за лінією фронту, можливостей практично немає. Наразі немає», — сказала Устинова в інтерв’ю forbes.ua.

Зазначається, що наразі компанія не повідомляє де вдалося провести ремонт, оскільки росіяни цілеспрямовано стріляють у ремонтовані вишки.

***

Журналістів з Херсонської області Олега Батуріна та Ірину Староселець нагороджено Орденом «За заслуги III ступеня»

Нагородження відбулося 6 червня 2022 року в Києві.

Олег Батурін — журналіст газети «Новий день». 12 березня у Каховці був викрадений російськими окупантами та перебував у полоні майже 8 днів.

Ірина Староселець — власний кореспондент видання «Укрінформ», висвітлювала події повномасштабної війни з перших її днів.

***

Окупанти рф не можуть поділити між собою доходи від злочинної «русифікації» Херсона та Мелітополя

Між ними триває підкилимна гра за можливість видавати «російські паспорти», — Асоціація реінтеграції Криму

***

Лікарняні та страхові виплати продовжують фінансуватись на Херсонщині

Попри тимчасову окупацію, Фонд соцстрахування вирішує технічні обмеження та адаптує процеси до змінних обставин для забезпечення жителів області соціальними виплатами та допомогою.

***

Російські військові 5 червня на проспекті Ушакова на позашляховику Toyota Land Cruiser в’їхали в авто херсонців.

За непідтвердженою інформацією, внаслідок ДТП двоє людей загинули, ще чотирьох забрали лікарі.

Як пише місцеве видання Kavun.City, через те, що окупанти відключили у місті зв’язок, очевидці не змогли вчасно викликати «швидку допомогу». За повідомленням свідків, водій позашляховика на швидкості виїхав на червоний сигнал світлофора.

«Сам водій вижив, виліз через багажник, сів у російський військовий «Тигр», і всі швидко звалили з місця аварії», — пише «Труха».

***

Окупанти шукають в Енергодарі вчителів для співпраці

Представники окупаційної «влади» в Енергодарі в останній тиждень ходять місцевими навчальними закладами. Вони шукають вчителів, які погодяться з ними співпрацювати, повідомив міський голова Енергодару Дмитро Орлов.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter