Окупанти визнали, що не можуть впоратися з проблемами зі зв’язком на Херсонщині

21 Червня 2022, 11:55

Фото: відкрите джерело з Мережі.

На Херсонщині в загарбники визнали, що поповнити російські сім-карти, продаж яких започаткували на окупованих територіях, наразі неможливо.

Про це йдеться у повідомленні в телеграм-каналі окупаційної влади.

“Якість мобільного зв’язку далеко не ідеальна. Також залишаються невирішеними питання із поповненням громадянами рахунків оператора “+7 телеком”. Для цього потрібно мати банківські картки системи “Мир”, яких майже ніхто з херсонців немає”, – розповів речник окупаційної адміністрації Херсонської області Сергій Мороз.

“Банальна викачка грошей у місцевих, у яких жодних проблем з мобільним зв’язком не було від слова взагалі”,- прокоментував херсонський журналіст Олег Батурин.

Як повідомлялось, 30 травня на окупованих росією частинах Херсонської та Запорізької областей зник мобільний зв’язок та частково інтернет від українських операторів.

У Держспецзв’язку повідомляли, що українські оператори мобільного зв’язку, інтернет-послуг та телефонії 30 травня зафіксували втручання представників окупаційного режиму в роботу обладнання: спочатку це були перебої, а потім і повне відключення зв’язку в Херсонській області.

Центр журналістських розслідувань писав, що від 27 травня у містах захопленого півдня у продажу з’явилися російські sim-карти. В умовах інформаційного вакууму люди змушені купляти ці картки та стояти у багатогодинних чергах за ними. При цьому точки продажу відкрили тільки у Херсоні (5 пунктів) та у Мелітополі (два пункти). Місцеві телеграм-канали повідомляли, що у чергах стояли до 2 000 людей.

У перший день відсутності зв’язку ціна картки складала 75 грн/шт з обмеженням у п’ять карток в одні руки. Пізніше почали продавати не більше трьох sim-карт на особу. А вже 1 червня видавали не більше двох карток на одну людину.

Після активації російських sim-карт зв’язок з’являється, але працює дуже погано. У херсонському телеграм-каналі опублікували скріншот заміру швидкості інтернету, яка складає лише 0.58 Mbps. Цієї швидкості не вистачає навіть для завантаження зображення у месенджері.

Повідомляється, що з російських sim-карт неможливо подзвонити на номери українських операторів. Телефонувати можна тільки в межах покриття захоплених вишок зв’язку.

При цьому користувачі соцмереж нарікали, що поповнити рахунок придбаних сім-карт неможливо.