Окупанти відпустили з полону голову Станіславської громади Івана Самойленка

28 Червня 2022, 21:23

Російські військові відпустили з полону голову Станіславської сільської територіальної громади Івана Самойленка.

Про це повідомили на сторінці громади у Фейсбуці.

Самойленка відпустили увечері 27 червня.

Відповідний допис також з’явився і на сторінці самого Самойленка. Він привітав усіх з Днем Конституції України і повідомив, що повертається до роботи, однак ситуацію зі своїм поневоленням Самойленко так і не прокоментував.

“Я був відсутнім з 12:30 п’ятниці до 19:30 понеділка, тепер я з вами. Свято. Роботи вистачає. Сьогодні з ранку як завжди ремонт електромереж та водопостачання зроблено”, – написав сільський голова.
За інформацією місцевих жителів, рашисти викрали сільського голову у п’ятницю, 24 червня.
Попри російську окупацію сільський голова продовжував виконувати свої обов’язки згідно українського законодавства, вирішував проблемні питання електро- та водопостачання, евакуації населення, разом з волонтерами організовував підвоз продуктів та медикаментів.
Згодом радниця Херсонського міського голови Галина Ляшевська розповіла деталі викрадення посадовця.
Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. В різних районах Херсонщини тривають бойові дії.