Окупанти відкрили ще один пункт видачі паспортів рф у Херсонській області

22 Червня 2022, 17:48

Фото: Генштаб ЗСУ.

Росіяни відкрили новий “пункт прийому документів на громадянство” у місті Нова Каховка Херсонської області. 

За інформацією пропагандистів, на відкритті побували представники окупаційної адміністрації, а біля нового пункту нібито зібралась черга людей.

фото з телеграм-каналу Херсон.ру

Тим часом у місцевих телеграм-каналах свіжі фото з цього регіону, які ілюструють настрої та ставлення населення до загарбників.

Як повідомлялось, українські захисники нанесли декілька ударів по позиціям російських загарбників в окупованій Новій Каховці.

На початку червня російські окупанти захопили приміщення «Паспортного сервісу» у місті Херсон та організовують паспортизацію жителів міста російськими документами.

Раніше МЗС України засудило указ російського диктатора Володимира Путіна про примус жителів тимчасово захоплених територій Херсонської та Запорізької областей отримувати російське громадянство.

Президент України Володимир Зеленський звертав увагу, що російські окупанти анонсували роздачу російських паспортів на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей України. Однак кількість людей, які прийшли отримувати ці «документи», показує, що тільки колаборанти погодилися на нічого не значущі документи – щоб мати можливість втекти в Росію, коли запахне смаженим.

Європейський союз не визнаватиме документами паспорти росії, які були видані населенню на території тимчасово окупованих земель України, зокрема, в Херсонській та Запорізькій області.

Як повідомлялось, в окупаційній владі інформували, що дітям, які народилися на Херсонщині після 24 лютого, а також дітям-сиротам автоматично присвоюватимуть російське громадянство.

Як писав Центр журналістських розслідувань, від 11 червня окупанти почали видавати громадянам України на захоплених територіях російські паспорти. Першими їх отримали вже відомі колаборанти, в тому числі зрадник Володимир Сальдо.

Окупаційні паспорти почали роздавати також на захопленій частині Запорізької області. Нав’язування громадянства населенню окупованої території — це частина колоніальної політики, яку здійснює росія на загарбаних землях.

А автоматичне присвоєння громадянства на окупованій території – тяжке порушення міжнародного гуманітарного права. Однак херсонські посіпаки окупантів вже взялися присвоювати громадянство рф новонародженим.