На півдні ЗСУ продовжує тиск на окупантів з повітря

13 Червня 2022, 09:55

Фото: Херсонська обласна прокуратура.

Українські захисники нанесли три удари по позиціям військових рф. 

Про це повідомляє оперативне командування “Південь”.

“З нашого боку ворог зазнає суттєвого ураження і тиску з повітря: протягом доби парою гелікоптерів, парою штурмовиків та винищувачем було завдано три потужних удари по ворожих позиціях. Влучено в скупчення противника та склад боєприпасів. Підтверджені втрати противника складають 22 рашисти, 3 танки Т-62, 2 БМП та 3 одиниці автомобільної техніки”, – інформує командування.

Тим часом противник продовжує облаштування й укріплення рубежів оборони, активних наступальних дій не веде.

Протистояння переважно відбувається на рівні артилерійських дуелей. При чому, задіяно важку ствольну і реактивну артилерію.

По передмістю Миколаєва ворог продовжує обстріли сто п’ятдесят двох міліметровим калібром.

За інформацією Генерального Штабу Збройних Сил України, на Південнобузькому напрямку ворог веде позиційну оборону. Основні зусилля спрямовує на утриманні раніше захоплених територій. Здійснив інженерне обладнання позицій у районах населених пунктів Шилова Балка та Придніпровське. З метою уточнення положення наших військ вів повітряну розвідку БпЛА у районі Давидового Броду.

Як повідомлялось, ЗСУ збільшили кількість авіаударів по російським військам на Херсонщині.

Наразі майже вся територія Херсонської області перебуває під окупацією російських військових. Однак Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії та вже визволили 20 населених пунктів. Бої тривають на кордоні Миколаївської та Херсонської областей та у Бериславському районі Херсонщини.