На півдні ЗСУ нанесли чотири удари по скупченню сил військових рф

08 Червня 2022, 13:35

Фото з відкритих джерел

Підрозділи ЗСУ на Херсонщині та Миколаївщині вдовж лінії зіткнення міцно тримають зайняті позиції в готовності просуватися на схід. Бійці нанесли чотири удари по скупченню сил противника.

Про це повідомляє Оперативне командування “Південь”.

“Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами та авіацією, внаслідок виконаннях вогневих завдань та нанесеня чотири удари по скупченню сил противника, попередньо відомо про знищення кількох одиниць броньованої техніки та складу боєприпасів. Остаточні втрати уточнюються”, – йдеться у зведенні.

У командуванні розповіли, що в Бериславському районі Херсонщини важка ситуація через неможливість доставити туди гуманітарні вантажі. Тим часом окупанти розпочали підготовку до відзначення дня росії в області. У самому тимчасово окупованому Херсоні, так звана адміністрація, готова платити за отримання російського паспорта та підтримку референдуму, однак прихильників серед населення майже немає.

 Натомість, Херсон регулярно вкривають проукраїнські та антиокупаційні листівки, всюди з’являються державні прапори України.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, на Південнобузькому напрямку противник веде позиційну оборону. Зафіксовано артилерійські обстріли по районах населених пунктів Миколаїв, Долина, Таврійське, Кульбакіно, Біла Криниця, Трудолюбівка, Благодатне, Луч та Тополине.

Як повідомлялось, наразі майже вся територія Херсонської області перебуває під окупацією російських військових. Однак Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії та вже визволили 20 населених пунктів. Бої тривають на кордоні Миколаївської та Херсонської областей та у Бериславському районі Херсонщини.