На Херсонщині російські окупанти підірвали мости через Інгулець

01 Червня 2022, 08:49

Фото з відкритих джерел

Росіяни підірвали мости через річку Інгулець у Херсонській області.

Про це повідомляє Оперативне командування “Південь”.

“Тривають бойові дій на лінії зіткнення. Ворог вишукує засоби і заходи протидії контрнаступу наших сил. Спецпідрозділами рашистів підірвано мости через річку Інгулець в районі Давидова Броду та Великої Олександрівки”, – йдеться у повідомленні.

У свою чергу голова Миколаївської ОДА Віталій Кім заявив, що російські окупанти підірвали два мости в Херсонській області через річку Інгулець у районі населених пунктів Давидів Брід та Велика Олександрівка, щоб запобігти контрнаступу ЗСУ.

“Підрив мостів свідчить, що окупанти бояться контрнаступу, і підривають вони, відходячи. Вони бояться прориву наших ЗСУ”, – переконаний Кім.

Крім того, в районі Добрянки, на півночі Херсонщини ворожа диверсійно-розвідувальна група намагалася здійснити прорив в тил наших підрозділів. Наразившись на влучну відсіч наших стрільців, ретирувалася на вихідні позиції.

Загалом за добу виконанням вогневих завдань наші ракетно-артилерійські підрозділи і авіація завдали ворогу втрат, що складають: 70 рашистів, самохідну артустановку, 2 зенітних установки, 2 гаубиці «Мста-Б», 4 одиниці броньованої техніки та 5 – автомобільної. Також подавлено 2 командно-спостережних пункти батальйонних тактичних груп противника.

Тим часом у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України зауважили, що на Південнобузькому напрямку ворог основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих позиці та створенні додаткових рубежів оборони. У районах населених пунктів Миколаївка, Новопавлівське і Широке здійснив масовані обстріли із реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів.

Як повідомлялось, через наступ українських військових російські окупанти відійшли з Миколаївки Херсонської області.

На Херсонському та Запорізькому напрямках українські військовослужбовці просунулися у середньому на 8-10 км.
Віцепрем’єрка-міністерка з питань реінтеграції окупованих територій України Ірина Верещук радить жителям окупованих територій виїжджати на підконтрольні українському уряду території.
Наразі майже вся територія Херсонської області перебуває під окупацією російських військових. Однак Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії та вже визволяють населені пункти. У декількох районах продовжуються бойові дії. З Херсонщини досі не було жодного офіційного “зеленого коридору”.

Від початку повномасштабного вторгнення військ рф в Україні загинули 4113 цивільних осіб, ще 4916 були поранені.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.