На Херсонщині рашисти зруйнували кладовище

21 Червня 2022, 10:39

Військові рф продовжують руйнувати населені пункти Херсонщини. У Нововоронцовській громаді постраждали житлові будинки та кладовище.

Про це розповів депутат селищної ради Дмитро Бурлай.

“Було 47 тяжких прильотів в селище. І більшості випадків постраждали об’єкти інфраструктури, приватні житлові будинки та кладовище. Стріляли з артилерії. Орієнтовно з Хрещенівки. Фактично просто знищують селище, знищують будівлі. Дуже дісталося жителям двоповерхівок. Зруйновані квартири, знищенні вікна, зруйновані дахи”, – зазначив він.

Інше село – Осокорівка – перебуває під захистом ЗСУ, однак населений пункт постійно обстрілюють російські військові.

Як повідомлялось, російські війська розтрощили ще одну сільську школу на Запоріжжі.

Мер Мелітополя Іван Федоров переконаний, що українські захисники можуть визволити окупований Херсон вже найближчими тижнями.

Наразі більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. На Херсонщині тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.