На Херсонщині поліцейські роздавали гуманітарну допомогу

23 Червня 2022, 11:36

На Херсонщині поліцейські доставили гуманітарні набори від Дніпропетровщини та волонтерів до деокупованих населених пунктів Кочубеївської та Високопільської громад.
Про це йдеться у дописі обласного главку нацполіції.
Продукти харчування поліцейські передали головам громад, які розподілять набори між жителями деокупованих сіл. В першу чергу, набори віддадуть родинам з дітьми та пенсіонерам, які з різних причин не змогли покинути села.
Доставляли гуманітарні продуктові набори  працівники відділення №1 Бериславського районного відділу поліції спільно зі збройними силами оперативного командування «Каховка».

Днями до Кочубеївської громади доставили допомогу і від гуманітарного проєкту «Рятуємо життя». Мешканці отримали понад двох тисяч пакунків із продуктами першої потреби.

За даними обласної військової адміністрації, у Високопільській селищній ТГ повністю відсутнє електропостачання, водопостачання та газопостачання. Ведуться активні бойові дії.

Всі адміністративні будівлі зруйновані. Місцеве населення самостійно виходить а, іноді, за наявності транспорту виїжджає на підконтрольну Україні територію. На окупованій частині громади відсутній мобільний зв’язок. На деокупованій частині мобільний зв’язок слабкий. Велика потреба в медикаментах.
У Кочубеївській сільській ТГ водопостачання, електропостачання є. Хліб та деякі продукти харчування завозяться з Дніпропетровської області. Волонтери надають допомогу з продуктами та медикаментами. Інтернет частково. Мобільний зв’язок слабкий.
21 червня в Кочубеївській громаді внаслідок масового обстрілу сталася масштабна пожежа на полі та в лісі. Пожежа перекинулася на село, згоріли господарські будівлі, значно постраждали будинки, перебито електричні провода, вбито велику рогату худобу. Місцеві джителі самотужки гасили пожежу до пізньої ночі.
Як повідомлялось, через артилерійський обстріл селища Нововоронцовка Бериславського району, що здійснили російські військові, загинув місцевий житель.
Наразі більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. На Херсонщині тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.