На Херсонщині горять ліс та поля, загасити не можуть через замінування місцевості

22 Червня 2022, 18:28

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

У Херсонській області на території Великоолександрівської громади горить ліс та поля.

Про це йдеться у зведенні обласної військової адміністрації.

«На території Великоолександрівської громади горить ліс та поля. Але гасити пожежу не можуть, бо ліси заміновані», – розповідають в ОВА.

Зазначається, що у громаду почали привозити продукти з Берислава. На території громади немає інтернету. Підстанції з мобільним зв’язком отримали живлення і почав пробиватись мобільний зв’язок, але ще слабенький.

Крім того, у Кочубеївській сільській тергромаді внаслідок масового ворожого обстрілу сталася масштабна пожежа на полі та в лісі. Пожежа перекинулася на село, згоріли господарські будівлі, значно постраждали будинки, перебито лінії електропередач, вбито велику рогату худобу, жертв серед населення немає. Жителі громади самотужки ліквідували пожежу.

Про пожежу також інформує у Фейсбуці Кочубеївська сільська територіальна громада. Гасили пожежу до пізньої ночі, зранку ще були місця, де тліло. Завдяки мешканцям електропостачання та газопостачання відновлене.

Ситуація на території тимчасово окупованої Херсонської області залишається стабільно важкою. Нині відсутній мобільний зв’язок та частково Інтернет на території області, яка перебуває під тимчасовою окупацією.

Як повідомлялось, через артилерійський обстріл селища Нововоронцовка Бериславського району, що здійснили російські військові, загинув місцевий житель.

Наразі більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. На Херсонщині тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.