На блокпосту в Херсонській області російські окупанти викрали фермера

16 Червня 2022, 12:17

Фото: відкрите джерело з Мережі.

На блокпосту між Херсоном та Олешками російські військові викрали фермера. Його дружина просить Міжнародний червоний хрест втрутитися в ситуацію і сприяти звільненню людини.

Звернення дружини фермера опублікував на своїй сторінці Олешківський міський голова Євген Рищук.

“Російські військові 14 червня в окупованому Херсоні, на блокпосту біля кафе “Наіри” без пояснення і ясних на те причин, забрали мого чоловіка – Гордейчука Віктора Борисовича, 1988 р.н. Ми з Херсона поверталися додому, пройшли перевірку документів, у багажнику везли хімікати для обробки землі. Військові цікавилися яким видом діяльності займається. Почувши у відповідь, що підприємницькою діяльністю, фермерським господарством, вони забрали документи чоловіка, і тримали його на посту близько двох годин. В цей час перерили машину, наші телефони та навіть жіночу сумочку. Через хвилин 20 це знову повторилося. Невідомо що шукали, бо нічого не знайшли. Потім зі сторони міста Херсон приїхала машина з людьми у масках, посадили мого чоловіка у свою машину і повезли в місто. Я звернулася до воєнної комендатури, написала заяву, але ніякої відповіді, крім “ожидайте” не отримала”, – йдеться у зверненні.
Дружина викраденого фермера зауважує, що з 2016 по 2021 рік Віктор Гордейчук був сільським головою сел Збур’ївка Голопристанського району. З 2021 року є депутатом Бехтерської територіальної громади.

За інформацією постійної представниці Президента України в Автономній Республіці Крим Таміли Ташевої, в Херсонській області близько 600 осіб перебувають у заручниках, переважно це журналісти та громадські активісти.

Наразі майже вся територія Херсонської області окупована російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій, бої тривають на кордоні з Миколаївською областю та у Бериславському районі Херсонщини.

Щодня українські правоохоронці фіксують десятки воєнних злочинів, які вчиняють не лише російські окупанти, але й наші співгромадяни — посіпаки окупантів, зрадники і колаборанти. Про розслідування воєнних та інших злочинів на окупованій Херсонщині читайте і дивіться за посиланням.