Куди звертатись ВПО? Мінреінтеграції змінює номер гарячої лінії

05 Червня 2022, 16:40

Фото: OSINT Aggregator, Twitter.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України змінило номер гарячої лінії. 

Про це йдеться на сайті міністерства.

“Єдиним номером цілодобової гарячої лінії Мінреінтеграції з кризових питань є короткий номер: 1548. Оператори кол-центру нададуть консультацію з питань роботи гуманітарних коридорів, допомоги внутрішньо переміщеним особам, взаємодії органів державної влади місцевого самоврядування щодо забезпечення населення гуманітарними потребами тощо”, – повідомляють у відомстві.

З питань, які стосуються військовополонених та загиблих, утримуваних рф цивільних осіб, зниклих безвісти та депортованих ви можете звертатися на гарячу лінію Національного інформаційного бюро за коротким номером: 1648.

Також при міністерстві залишається телефонний номер 0 800 750 107, який працюватиме в штатному режимі щотижнево у вівторок та четвер з 15:00 до 17:00.

За останні три місяці кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні зросла до 7,7 млн осіб, серед яких чимало дітей. На яку допомогу та державну підтримку можуть розраховувати діти-ВПО в умовах воєнного стану, читайте у Юридичному пораднику для ВПО за посиланням.

Як раніше повідомляли в Мінреінтеграції, фахівці міністерства щоденно опрацьовують майже 200 звернень громадян України. Загалом упродовж травня на цілодобову «Гарячу лінію з кризових питань» звернулось 5120 осіб.

Нагадаємо, наказом Мінреінтеграції затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати. Перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується.

Станом на 30.05.2022 року в оновлений перелік територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), додалися: одна громада в Миколаївській та 5 – у Сумській областях.

Загалом до переліку ввійшли 8 областей. Це територіальні громади  Дніпропетровської (7 громад), Донецької (66 громад), Запорізької (64 громади), Луганської (37 громад), Миколаївської (23 громади), Харківської (51 громада), Херсонської (49 громад) і Сумської (13 громад) областей.

Усі внутрішньо переміщені особи, які перемістилися з цих громад, отримають грошову допомогу від держави.