Херсонщина без зв’язку: робота з відновлення українських мереж триває

02 Червня 2022, 13:15

На окупованих військовими рф територіях Херсонщини досі відсутній мобільний зв’язок та частково Інтернет. 

Як повідомляє голова Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута, зв’язок з більшістю громад встановити не вдається.

“По можливості проводиться ремонт мереж та надається допомога населенню волонтерами та благодійними організаціями. Залишається проблема з виплатою пенсій та соціальної допомоги. Потрібен певний час для налагодження зв’язку з громадами. Робота щодо відновлення мобільного зв’язку та Інтернету українських операторів проводиться”, – запевнив він.

Наразі на деокупованих територіях області, у Кочубеївській та Нововоронцовській тергромадах мобільний зв’язок є частково. На території міста Херсон інтернет працює через провайдерів рф. Доступ до частини українських інтернет-джерел можливий лише через сервіси VPN.

При цьому, за повідомленнями місцевих жителів, в обласному центрі, щоб придбати російську сім-картку потрібно надавати паспортні дані. Однак телефонувати з російської сім-картки вдається не в усіх регіонах.

Як повідомлялось, нещодавно в Херсонській області зник мобільний зв’язок, а також частково інтернет.

Центр протидії дезінформації при РНБО спростовує фейки російської пропаганди про те, що в Україні нібито вирішили відключити окуповані Запорізьку та Херсонську області від українських мобільних операторів і провайдерів «Інтернету».

“ЦПД пояснює, що відключення українців від мобільних операторів та провайдерів «Інтернету» – це частина окупаційних дій для проникнення роспропаганди в український медіапростір. Відключення здійснюють лише окупанти”, – йдеться у повідомленні.

У Держспецзв’язку проінформували, що найближчим часом у Херсонській області не вдасться відновити відключений окупантами український мобільний та стаціонарний телефонний зв’язок та інтернет.