ГУР: Закупники з Криму вивозять херсонський врожай майже за безцінь

14 Червня 2022, 10:51

Поблизу окупованих Нової Каховки та Берислава Херсонщини загарбники примушують місцеве населення здавати продукцію закупникам з Криму майже за безцінь.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на сторінці у Facebook.

«Ворог примушує населення здавати закупникам з Криму 70% врожаю. Закупівельні ціни подекуди становлять близько 10% від роздрібної ціни», — йдеться в повідомленні.

Одночасно діє заборона вивезення врожаю на території, підконтрольні Україні. Відомі випадки, коли підприємці роздають полуницю та черешню населенню безкоштовно.

Як повідомлялось, каховські підприємці не поспішають реєструватися в окупаційних «адміністраціях» попри погрози конфіскації товарів і майна.

За останніми даними так званої «адміністрації» Каховки, працювати за правилами окупаційної влади погодились близько тисячі фізичних та юросіб: 404 приватних підприємця, 138 сільгоспвиробників, 53 підприємців з оптової бази «Мегаполіс», 69 – з на ринку «Гарант» і 266 – з ринку Херсонської облспоживспілки.

Керівник прокуратури АР Крим і Севастополя Ігор Поночовний переконаний, що, грабуючи українське зерно, росія може мати на меті ще й спричинення голоду.

Наразі майже вся територія Херсонської області перебуває під окупацією російських військових. Однак Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії та вже визволили 20 населених пунктів. Бої тривають на кордоні Миколаївської та Херсонської областей та у Бериславському районі Херсонщини.

Нещодавно Президент України Володимир Зеленський звернувся до жителів окупованого росіянами Херсона і подякував за активну громадянську позицію.