Державний медіарегулятор ініціює накладання санкцій на херсонський канал-колаборант

30 Червня 2022, 22:09

ілюстраційна світлина "Детектор медіа"

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернеться до РНБО з метою накладання санкцій на херсонський канал-колаборант «ВТВ плюс», який розпочав мовлення на російському супутнику.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

“Телеканал «ВТВ+» удався до співпраці з окупантами і колабораціоністами, а відтак, використовує свої програми для поширення пропаганди, маніпулятивної і неправдивої інформації. Національна рада вкотре наголошує, що жодне українське медіа не має бути використане проти своєї держави”, – зазначає державний медіарегулятор.

Національна рада закликала жителів тимчасово окупованих територій критично ставитися до контенту таких телеканалів, не вірити поширюваній ними інформації, за допомогою якої вони намагатимуться дискредитувати українську владу і послабити нашу боротьбу з окупантом.

Також регулятор вчергове звернувся до парламенту щодо необхідності нових механізмів, які дають змогу швидко реагувати на подібні випадки у воєнний час. Зокрема, необхідно надати можливість Національній раді анульовувати ліцензії компаній-колаборантів за власним рішенням із проведенням спрощеної процедури перевірки.

Раніше Національна рада вже фіксувала прояви колабораціонізму з боку «ВТВ+». Так, ще у квітні телеканал почав транслювати програм за участі зрадника України володимира сальдо. Регулятор уже поінформував про виявлені факти Службу безпеки України.

Детальніше про те, як канал працює на стороні окупантів, вдає із себе українське телебачення і як з нього зробили карикатуру на колаборантів, читайте в огляді «Детектора медіа».

Як повідомлялось, російські окупанти продовжують знищувати українське мовлення на тимчасово захоплених територіях та вмикають свою пропаганду.

Загалом за чотири місяці повномасштабної війни росія скоїла 413 злочинів проти журналістів та медіа в Україні.

Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. В різних районах Херсонщини тривають бойові дії.