Бої тривають на кордоні Миколаївської та Херсонської областей та у Бериславському районі Херсонщини

06 Червня 2022, 15:54

Російські військові продовжують ведення бойових дій на лінії зіткнення наявними силами, підтягуючи додаткове озброєння. Бої тривають на кордоні Миколаївської та Херсонської областей та у Бериславському районі Херсонщини.

Про це повідомляє оперативне командування “Південь”.
“Там ворог хоче відновити втрачені позиції та веде обстріл сіл. Гостра ситуація на території Калинівської та Великоолександрівської громад. В зоні окупації рашисти намагаються запровадити рублі. А також тиснуть на аграріїв. Загарбники викрадають окремих фермерів, намагаючись на них тиснути фізично, зокрема тортурами. Роблять це для того, щоб вони продовжували агробізнес, але врожай планують відбирати силою для потреб своїх підрозділів та колабораційної місцевої влади”, – додали у командуванні.
Ранком знов важкою ствольною артилерією типу «Піон» окупанти обтріляли житлові квартали Миколаєва. Пошкоджено приватні будівлі, автівки, є загиблий. Інформація уточнюється.
За даними Генерального штабу ЗСУ, на Південнобузькому напрямку, з метою сковування наших військ, окупанти здійснювали обстріли із артилерії різного калібру в районах населених пунктів Таврійське, Нова Зоря, Степова Долина, Новомиколаївка та Кобзарці.

Ворог продовжує інженерне обладнання позицій в районах Шевченівки, Ольгіного та інших населених пунктів.
Напередодні в трьох різних населених пунктах Херсонщини українські військові знищили три польових склади боєприпасів військових рф.
Наразі майже вся територія Херсонської області перебуває під окупацією російських військових. Однак Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії та вже визволили 20 населених пунктів.