Викрадення мера Херсона Ігоря Колихаєва: деталі

28 Червня 2022, 16:10

Фото: відкрите джерело з Мережі.

Радниця Херсонського міського голови Галина Ляшевська розповіла, як рашисти захопили мера Херсона Ігоря Колихаєва. Вона переконана, що викрадення посадовця пов’язано із його відмовою співпрацювати з окупаційною владою.

Про деталі того, що сталося, Ляшевська повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Сьогодні вранці мер Херсона Колихаєв Ігор приїхав до однієї з комунальних установ, де працювали співробітники міськвиконкому, що залишилися. Як тільки він вийшов з машини, його одразу затримали озброєні росгвардії та, швидше за все, ФСБ… Колихаєва тримали в окремому кабінеті в кайданках під озброєною охороною. Після обшуку Колихаєва посадили в автобус Z та відвезли”, – зазначила радниця міського голови.

За її словами, окупанти також вилучили жорсткі диски із комп’ютерів, розкрили всі сейфи, шукали документи.

“Впевнена, що арешт Колихаєва пов’язаний із його відмовою співпрацювати з окупаційною владою. Кілька днів тому Колихаєв отримав листа від “новопризначеного” мера, де той запрошував його обговорити майбутню “організацію взаємодії”. За відмову від зустрічі погрожував арештом. Колихаєв не пішов. Ми всі в небезпеці. Усі під ударом. Я побоююся за життя Ігоря Колихаєва”, – наголосила Ляшевська.

У свою чергу, радник голови Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань висловився, що за час окупації Колихаєва витратив дві третини міського бюджету, та йому досі “вдавалось всидіти на двох стільцях”.

Як повідомлялось, 28 червня стало відомо, що російські військові викрали мера Херсона Ігоря Колихаєва.

Днями окупанти у своїй манері “розбирались” з блогерами на Арабатській Стрілці.

Заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболеський розповідав, що рф на Херсонщині проводить зачистки людей, які загрожують окупаційному режиму. Обшуки та викрадення людей не припиняються.

Нагадаємо:

25 квітня військові рф захопили будівлю Херсонської міської ради, мер Ігор Колихаєв відмовився співпрацювати з окупантами. Слідчі головного управління Національної поліції в Херсонській області повідомили Олександру Кобецю про підозру у колабораційній діяльності.

Журналісти-розслідувачі отримали фотографії окупаційного «мера» Херсона Олександра Кобеця та його дружини. Також встановлено маршрут їх втечі з Києва.

26 квітня 2022 року законний мер Херсона Ігор Колихаєв повідомив, що так званий «військовий комендант» окупованої Херсонської області полковник Віктор Бєдрік «призначив» Кобеця псевдомером Херсона. У радянський час Кобець працював у КДБ, а потім, на початку 2000-их — в СБУ. Зокрема, в центральному апараті СБУ, звідки був звільнений до 2010 р.

Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. В різних районах Херсонщини тривають бойові дії.