Подоляк на Херсонщині: Відтискаємо ворога

16 Червня 2022, 18:43

Фото: відкрите джерело з Мережі.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк побував на позиціях українських військових у Херсонській області всього за три-чотири кілометри від позицій окупантів. Він наголосив, що для визволення області Україні потрібна перевага у далекобійній артилерії.

Відповідним відео Подоляк поділився у Твіттері.

“Вона (росія. – ред.) сюди зайшла не воювати за щось. Вона сюди зайшла знищити все. Це і є сутність руського міра, сутність того, що вони будуть робити в Україні. Вони не дадуть нам жити спокійно. Вони раз за разом, якщо ми неправильно закінчимо цю війну, а правильно закінчити – це вигнати росіян з території України в повному обсязі, – якщо ми закінчимо війну неправильно, вони будуть постійно з нами це робити”, – наголосив Подоляк.

Населений пункт, де знято ролик, зруйнований ворогом, а позиції росіян нині перебувають в трьох-чотирьох кілометрах від нього.

Як повідомлялось, на Херсонщині російські окупанти побоюються вилазити з окопів, а також місцевого населення, адже навіть у пенсіонерах вбачають коригувальників вогню.

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що на Херсонському напрямку наші війська створили стійкий плацдарм на лівому березі Інгульця.

Радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань в ефірі телемарафону звертав увагу, що українські військові другий тиждень поспіль мають тактичні успіхи щодо просування у бік Херсона.

Наразі майже вся територія Херсонської області окупована російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій, бої тривають на кордоні з Миколаївською областю та у Бериславському районі Херсонщини.