Херсон можуть визволити вже найближчим часом, – Іван Федоров

19 Червня 2022, 20:29

Українські захисники можуть визволити окупований Херсон вже найближчими тижнями.

Таке переконання висловив мер Мелітополя Іван Федоров.

“Найближчим часом, у найближчі тижні Херсон буде звільнений. Така ж ситуація і по місту Мелітополю. Останнім часом надходить велика кількість західної зброї, яка абсолютно точно наближає нас до перемоги”, – наголосив Мелітопольської міський голова.

 

Слова підтримки мешканцям окупованих територій він висловив під час відеозвернення у телеграм-каналі (про деокупацію з 5.15 хвилини).

Раніше радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань в ефірі телемарафону звертав увагу, що українські військові другий тиждень поспіль мають тактичні успіхи щодо просування у бік Херсона.

Як повідомлялось, українські ракетно-артилерійські підрозділи та авіація в рамках виконання вогневих завдань здійснили чотири повітряних атаки на півдні: в Херсонському районі, районі Давидова Броду та Снігурівки, а також в Білозірській громаді Херсонщини.

У Херсонській області Збройні сили України провели вдалу операцію і створили плаццарм, що дозволяє рухатися за напрямками на Херсон, Нову Каховку чи навіть Крим.

Українські захисники продовжують завдавати ударів по позиціям російських загарбників в окупованій Новій Каховці.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що для визволення окупованого росіянами півдня Україні потрібна перевага у далекобійній артилерії.

Наразі більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. На Херсонщині тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.