В уряді погодили звільнення голови Херсонської адміністрації Геннадія Лагути

28 Червня 2022, 20:39

В уряді погодили звільнення Геннадія Лагути з посади голови Херсонської обласної державної адміністрації.

Про це повідомив постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За його словами, уряд затвердив відповідне рішення 28 червня.

За інформацією херсонського видання “МОСТ”, плітки про звільнення Лагути в його оточенні з’явилися ще позаминулого тижня. За словами одного з заступників, голова Херсонської ОВА сам казав, про звільнення, але минулого тижня Кабмін його заяву не розглядав. Також повідомлялось, що Лагута начебто писав заяву про звільнення, однак в інтерв’ю “Суспільному” він не підтвердив таку інформацію.

Згідно законодавства, голови місцевих держадміністрацій призначаються на посаду та звільняються з посади Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України.

У зв’язку з утворенням Херсонської обласної військової адміністрації, голова Херсонської ОДА набув статусу її начальника.

Як повідомлялось, Геннадій Лагута, який пропав з публічної площини з початку війни росії проти України, вперше з’явився публічно всередині квітня: відвідав вже визволену від російської окупації громаду.

Нагадаємо:

Лагута в обмін на відмову від виборів до Ради став головою Херсонської ОДА замість Козиря, якого висунули в нардепи «Слуги».

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко 27 жовтня 2021 року представив у Херсоні призначеного Володимиром Зеленським нового голову Херсонської облдержадміністрації Геннадія Лагуту, представника місцевої партії «Нам тут жити!», який до цього займав посаду заступника голови Херсонської облради. Лагута заявив, що більше не претендує на крісло нардепа на проміжних виборах у 184-му виборчому окрузі та закликав виборців віддати свої голоси за вже колишнього голову Херсонської ОДА, кандидата від «Слуги народу» Сергія Козиря.

Наразі більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. На Херсонщині тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.