Сергій Данилов: Колаборанти на Херсонщині бояться камер і людей

01 Червня 2022, 11:52

Фото: відкрите джерело з Мережі.

Очільник окупаційної адміністрації на Херсонщині Володимир Сальдо ходить на зустрічі з місцевими жителями у бронежилеті, а нечисленні колаборанти ховаються від камер.

Про це розповів заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов в інтерв’ю Громадському радіо.

“У Мелітополі Сальдо прийшов на зустрічі з жінками в бронежилеті (при чому до людей, яких перед цим перевіряли на вході, обшуковують). Бояться вони — страшне. У росіян величезна проблема: всі колаборанти мусять ховатися, вони їх не можуть показати навіть в постановлених кадрах. Сальдо мусить з’являтися на площі, яка оточена трьома рядами автоматників. І це ще треба зробити якось так, щоб не дуже в очі кидалося”, – зазначив він.
За словами Данилова, декілька груп еліт (хай вони нечисленні і складають меншість) пішли на колаборацію. Але так, щоби їх не бачили, щоби вони публічно не світилися.
Як повідомлялось, 28 травня Збройні Сили України провели успішну обмежену контратаку поблизу кордону Херсонської та Миколаївської областей, чим змусили російських окупантів перейти до оборони.
У Мелітополі внаслідок вибуху, який стався 30 травня зранку, постраждало двоє людей, які захопили владу в селі Терпіння.
Наразі майже вся територія Херсонської області перебуває під окупацією російських військових. Однак Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії та визволяють населені пункти. У декількох районах продовжуються бойові дії.