Російські окупанти викрали жительку Генічеська: донька просить про допомогу

19 Червня 2022, 16:03

Російські військові викрали жительку окупованого Генічеська.

Про це повідомляють в телеграм-каналі NewDay ua з посиланням на публікацію на фейсбук-сторінці доньки викраденої жінки.

За її словами, вчора о 14.00 на прохання російських військових жінка з’явилася до 17-го училища, де наразі базуються окупанти. І звідти не повернулася.

Донька поїхала туди зі знайомою, через годину вийшов військовий рф та повідомив, щоб їхала додому, і що Ірину вони самі привезуть. Однак цього не сталося.

“Сьогодні зранку виявилося, що вони відвезли її в Херсон. Зв’язку з нею немає. Прошу, допоможіть знайти, може хтось щось бачив. Вважаю, що хтось здав її бачення на всю ситуацію, або ж відстежували переписки”, – написала донька викраденої.

Через окупацію росією Генічеської громади редакція не може отримати офіційного підтвердження зазначеної інформації чи незалежно її перевірити.

Наразі Херсонська та Запорізька області є одними з лідерів за кількістю викрадень російськими військовими в Україні.

Як повідомлялось, нещодавно стало відомо, де окупанти можуть утримувати викрадених жителів Арабатської Стрілки.

За інформацією постійної представниці Президента України в Автономній Республіці Крим Таміли Ташевої, в Херсонській області близько 600 осіб перебувають у заручниках, переважно це журналісти та громадські активісти.

Наразі майже вся територія Херсонської області окупована російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. У різних районах області тривають бої.

Жителі окупованого Генічеська долучились до акції спротиву “Жовта стрічка”.