Нововоронцовщина: окупанти пиячать, влаштовуюють ДТП та обстрілюють з мінометів звільнені села

19 Червня 2022, 12:38

В окупованих селах Нововоронцовщини загарбники пиячать, катаються по селах на різних транспортних засобах, які віджали у людей. Влаштовують ДТП.

Про це повідомляє депутат селищної ради Дмитро Бурлай на сторінці у Фейсбуці.

За його словами, нещодавно окупанти  п’яному вигляді під час гулянки перевернулися на тракторі.

Тим часом селище Нововоронцовка все ще потерпає від ворожих обстрілів. Обстрілів поменшало, але вони стали значно “тяжчими”. Російські окупанти обстрілюють звільнені населені пункти з мінометів та САУ.

“Не виключення є с.Осокорівка. Там взагалі тяжка ситуація. Ворог зі своїх позицій, які знаходяться по рельєфу вище ніж с.Осокорівка, (район колишнього села Фирсовка) фактично проглядає майже всі шляхи, які простягаються з селища до с.Осокорівки. Літають ворожі безпілотники. Тому при будь-якому пересуванні авто по селу відразу йдуть “прильоти”, – розповів Дмитро Бурлай.

Наразі в берегових окупованих селах є можливість для населення виїзду в бік Берислава для купівлі продуктів харчування та бензину. Однак в степових селах таку можливість мають не всі населені пункти. Електроенергія відсутня. Є проблема в ліках.
Як повідомялось, у населених пунктах Бериславського і Каховського районів, знищені будинки, вбиті та поранені мирні мешканці, замінована інфраструктура та берег річки, окупанти продовжують мародерство, викрадення місцевих жителів.
У Херсонській області Збройні сили України провели вдалу операцію і створили пладцарм, що дозволяє рухатися за напрямками на Херсон, Нову Каховку чи навіть Крим.

Українські захисники продовжують завдавати ударів по позиціям російських загарбників в окупованій Новій Каховці.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що для визволення окупованого росіянами півдня Україні потрібна перевага у далекобійній артилерії.

Наразі більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій.

На Херсонщині тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.