Генічеськ долучився до акції спротиву російській окупації

15 Червня 2022, 17:34

Жителі окупованого Генічеська долучились до акції спротиву російським загарбникам.

Про це свідчать світлини з різних локацій міста, де розвішані жовті та жовто-блакитні стрічки. Фото опубліковані в телеграм-каналі руху громадянського спротиву.

Генічани прикрасили жовтими стрічками алею казок, пам’ятник визволення міста від нацистських загарбників, стадіон тощо.

До руху спротиву долучились й інші окуповані міста: Херсон, Луганськ, Мелітополь, Сімферополь та інші.

За задумом активістів, жовтні стрічки нагадають окупантам про те, що в цих населених пунктах живуть українці, засвідчать про спротив окупації.

Крім того, 17 червня рух спротиву «Жовта стрічка» проведе подію, яка має показати херсонцям, що Україна про них пам’ятає, визволення буде. Активісти перетворили стрічку в Instagram на центральний проспект Херсона та кличуть людей приєднатись. Щоб потрапити на мітинг, достатньо написати «Херсон — це Україна!» у коментарі до будь-якого зображення на сторінці «Kherson is ua».

У день події адміністратори онлайн-мітингу тегнуть усіх на тих ділянках проспекту, які люди собі вибрали. Також можна буде зашерити це собі в сторіз. У русі спротиву планують зібрати один мільйон людей на підтримку Херсона.

Як повідомлялось, на Херсонщині, зокрема й у Генічеську, місцеві жителі регулярно проводили мирні акції протесту проти агресора. Російські військові застосовували силу та зброю проти людей.

Наразі майже вся територія Херсонської області окупована російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. Бої тривають на кордоні з Миколаївською областю та у Бериславському районі Херсонщини.

Нещодавно Президент України Володимир Зеленський звернувся до жителів окупованого росіянами Херсона і подякував за активну громадянську позицію.