Села в Новоолександрівській громаді два місяці без світла і води

23 Червня 2022, 12:20

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

На Херсонщині тривають бойові дії, критичною залишається ситуація у декількох громадах, зокрема, Новоолександрівській.

За даними обласної військової адміністрації, села Золота Балка, Червоне, Біляєвка вже два місяці без води та електроенергії. Для відновлення електропостачання потрібна спеціальна техніка, однак там йдуть постійні бойові дії.

У селі Біляєвка від обстрілів пошкоджено приміщення Біляєвського ліцею приміщення будинку культури та старостату. Мобільний зв’язок слабий. Інтернет частково є.
У селі Золота Балка у будинку людей похилого віку перебуває 23 пацієнта, які мають потребу в медикаментах, продуктах харчування та засобах гігієни й памперсах. Люди потребують термінової евакуації.
Мешканцям громади потрібна волонтерська допомога продуктами харчування, медикаментами, засобами гігієни, памперсами, паливно-мастильними матеріалами та у скрапленому газі.
Як повідомлялось, на Херсонщині поліцейські доставили гуманітарні набори від Дніпропетровщини та волонтерів до Кочубеївської та Високопільської громади.
Наразі більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. На Херсонщині тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.