Жителя Генічеського району звинуватили в участі у «батальйоні імені Номана Челебіджихана» та вивезли до Криму

30 Травня 2022, 14:21

За інформацією правозахисників, російські окупанти затримали та вивезли до Криму ще одного жителя Генічеського району. Його звинувачують в участі у «батальйоні імені Номана Челебіджихана».

Як повідомляє Кримськотатарський Ресурсний Центр, російські окупанти провели обшук у селі Рикове (стара назва Партизани) Генічеського району в будинку кримського татарина Айдера Умерова, після якого його вивезли до Криму. Наразі він перебуває в СІЗО Сімферополя. Чоловіка звинувачують в участі у «батальйоні імені Номана Челебіджихана».

Раніше у селі Азовському Генічеського району окупанти провели обшук у місцевого жителя Руслана Абдурахманова та вивезли до Криму. Чоловіка також звинувачують в участі у «батальйоні імені Номана Челебіджихана». Він перебуває у СІЗО Сімферополя.
Як повідомлялось, Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова наголошувала, що країна-окупант продовжує вдаватися до переслідування та залякування кримських татар.
У Генічеському районі Херсонщини компактно і масово проживають представники кримськотатарського народу. Генічеський район був окупований військами рф у перший день війни. Однак після того тут проходили патріотичні мирні мітинги: люди виходили із державними прапорами та виступали проти російської окупації.
За період окупації Криму російські силовики порушили десятки справ за нібито участь у кримськотатарському добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана, про створення якого заявляли учасники громадянської блокади Криму.