В Одесі пояснили, чому розбирають захисні споруди

31 Травня 2022, 23:44

Мер Одеси Геннадій Труханов пояснив, чому у місті почали розбирати блокпости та фортифікаційні споруди.

Про це він повідомив у відеозверненні до громадян у Фейсбуці.

Мер Одеси запевнив мешканців міста, що розбір фортифікаційних споруд є зміною формату оборони обласного центру. Геннадій Труханов також пояснив демонтування конструкцій необхідністю відновлення інфраструктури, щоб місто в умовах війни продовжувало розвиватися.

“Сьогодні президент України Володимир Зеленський, український уряд чітко позначили, що нам необхідно відновлювати економіку. А отже, малий та середній бізнес мають працювати. Це не лише зарплати та робочі місця, а й наповнення бюджету”, — розповів Труханов.

За його словами, 31 травня комунальні служби Одеси почали розбирати блокпости та інші фортифікаційні споруди на вулицях міста.

Як повідомлялось, нещодавно на узбережжя Одещини шторми продовжують викидати ворожі морські міни. Вчасно виявлену і знешкоджену, сьогодні встигли виловити та відвезти в безпечне місце для контрольованого підриву фахівці підривної команди. А могла б статися трагедія.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.