В Нововтроїцькій громаді продовжує працювати пожежна частина

25 Травня 2022, 12:47

В Новотроїцькому продовжує працювати 10-та Державна пожежно-рятувальна частина. Наразі в ній служать 15 людей особового складу разом з керівництвом. За час війни скорочень не було, але деякі рятувавальники евакуювалися на підконтрольну Україні територію.

Про це повідомляють в місцевому виданні “Трудова Слава”. 

В розпорядженні ДПРЧ – одна оперативна та резервна рятувальна машина. Тож працювати є кому та є на чому! Всі чутки, що в Новотроїцькому не залишилося пожежних рятувальників, не відповідають дійсності. До того ж в Сиваському також продовжує функціонувати місцева пожежна охорона (МПО).
“Там постійно чергує водій, який виконує обов’язки і шофера, і пожежного – один за всіх!”, – розповідає про свого сиваського колегу рятувальник Віталій Поспєлов.
У Новотроїцькій пожежній частині, каже керуючий, сталися деякі зміни. Зокрема, повернулися до попередньої назви – 10-та Державна пожежно-рятувальна частина (раніше була під номером 18). Через те, що деяким рятувальникам довелося поїхати, чергування для решти тепер довелося ущільнити – вони виходять тепер добу через двоє. Пан Віталій каже, що в пожежній частині ще є “довоєнні” запаси пального, але виклики на лінію “101” через обмежену кількість пального доводиться “відфільтровувати”.
“Трапляються випадки викликів різного характеру. То напідпитку телефонують, то питають, як “подзвонити в МТС”…”, – розповідає він. Диспетчер Віктор Хропач підтверджує, що хибні виклики інколи трапляються, але в частині контролюють, щоб їх було менше.
З початку року в Новотроїцькій громаді сталася 21 пожежа. Одна з найбільших – минулого тижня у дворі відділку поліції в Новотроїцькому. Ймовірно, це був підпал, але точні причини загоряння мають встановлювати правоохоронні органи.