В Херсонській ОВА повідомили про ситуацію в Генічеському районі

26 Травня 2022, 13:55

В Херсонській обласній військовій адміністрації опублікували звіт про ситуацію в населених пунктах Генічеського району станом на сьогодні. 
Іванівська селищна ТГ – електроенергія та вода є. Люди, за можливості, їдуть своїм транспортом заправити балони газом. Хліб є. Укрпошта працює, але готівки немає. Приватні підприємці періодично привозять продукти харчування. Працюють 3 пекарні, 3 млини та 2 олійниці Комендантська година з 22.00 до 6.00 ранку. Комунальні служби працюють. Немає Інтернету. Потреба в медикаментах, ПММ та готівці.
Нижньосірогозька селищна ТГ – електропостачання, водопостачання в наявності. Люди за можливості їдуть самостійно заправляти балони скрапленим газом. Виготовляють борошно. Хліб привозять. За можливості, приватні підприємці привозять та продають продукти харчування. Відділення Ощадбанку не працює. Відділення Приватбанку працює дуже рідко та за окремим графіком. Інфраструктура повністю ціла. Комунальні підприємства, заклади працюють у штатному режимі. Забезпечується безперебійне функціонування об’єктів критичної інфраструктури. Центральне відділення Укрпошти працює. Мобільний зв’язок Водафон та Київстар нестабільний. Комендантська година з 22:00 до 06:00. Потреба в ліках та ПММ. Немає готівкових коштів.
Новотроїцька селищна ТГ – електро- та водопостачання є. Завезли скраплений газ для заправки балонів. Працює підприємство ТОВ «Новотроїцький маслосирзавод», виготовляють вершкове масло та сир для мешканців громади. Хліб печуть та розвозять по населеним пунктам громади. Введено комендантську годину з 22.00 до 6.00 ранку. Укрпошта працює. Банки не працюють. Охорону громадського порядку забезпечує місцеве громадське формування. Потреба в гуманітарній допомозі медикаментами, в дитячому харчуванні та памперсах. Немає ПММ та скрапленого газу. Значний брак готівки.
Генічеська ТГ – електро- та водопостачання є. Отримувати інформацію по громаді проблематично.