В Херсонській області не працює 90% аптек

25 Травня 2022, 12:42

Близько 90% аптек у Херсоні та області не працюють, повідомив голова правління КримSOS Денис Савченко.

За його словами, на тимчасово окупованій Херсонщині складна ситуація з ліками. Деякі аптечні мережі, зі слів провізорів, планують взагалі припинити свою роботу в регіоні.

“Ліки наразі везуть з окупованого Криму та РФ – і продають з багажників авто на місцевих ринках, вони не є сертифікованими та можуть бути підробкою. Величезна проблема з препаратами для серця та від тиску”, – розповів Савченко.

Також він повідомив, що зараз на Херсонщині не можливо найти ліки, які раніше буди у вільному доступі. Особлива проблема з препаратами для вагітних та дітей, найгостріша – з жарознижувальними ліками.

“Ліки для дітей –  це ще одна велика проблема. Як власне і товари для немовлят. Фактично, навіть ті ліки, які завозять з РФ та Криму можуть бути небезпечні для дітей –  бо ніхто не знає, чи це справжні ліки чи підробка”, –  додав Денис Савченко.

Як повідомляє КримSOS, в аптеках залишились деякі дуже дорогі вузькоспеціалізовані препарати, вітаміни, лікарські трави та чаї, зубні пасти та деякі косметичні вироби. А ціни в цілому виросли в 3-5 раз на більшість препаратів.