Росіяни упродовж трьох тижнів утримують в полоні двох жителів Щасливцевого

27 Травня 2022, 12:46

У полоні російських військових перебувають брати жителі Генічеського району Едем та Рефат Асанови.

Про це повідомляє видання Генічеськ.City з посиланням на  голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

“Жителів Щасливцевого Едема Асанова (1970 р.н.) та Рефата Асанова (1972 р. н.) озброєні російські солдати насильно вивели зі своїх будинків ще 3 травня 2022 року. Однак подробиці та деталі того, що сталося, стали відомі набагато пізніше”, – написав Чубаров.

За його словами, 3 травня близько 12 години дня додому до Едема Асанова увірвалися озброєні російські солдати. Без пояснень та надання жодних документів вони обшукали весь будинок і прибудови у дворі. Нічого не вилучили, але після завершення обшуку наказали господареві піти з ними. При цьому рідним Едема пояснили, що його забирають на один день “для допиту”.

“Цього ж дня подібним чином із власних домів були насильно забрані Рефат Асанов, а також ще 5 жителів села Щасливцевого. За повідомленнями очевидців, в розмовах між озброєними солдатами згадувалося профтехучилище №17, з чого вони роблять припущення, що всіх насильно забраних жителів села Щасливцеве військові РФ могли помістити в будівлі зазначеного училища, яке окупанти переобладнали в камери для утримання незаконно затриманих мешканців району”– пише Рефат Чубаров.