Російські окупанти “віджали” херсонську типографію

25 Травня 2022, 13:22

Російські окупанти захопили виробничі потужності ПРАТ «Херсонська міська друкарня» та планують відібрати її у законних власників. Про це вчора ввечері заявив прокремлівський «телеканал» Крим 24, повідомляє видання “МОСТ”.

“Після нападу Росії на Україну, власники підприємства зникли, а отже, на думку росіян та їх херсонських посібників, її можна вкрасти.

Про це спочатку сюжету розповіла кореспондентка, а наприкінці підтвердив вантажник та «прессекретар» колаборантів Сергій Мороз.

«Якщо в найближчий час якийсь власники не повернуться, да? То типографія, я думаю, перейде під контроль держави і поки запустять її від держави. Ми почнемо, поки, друкувати продукцію, яка потрібна херсонцю і місту», – розповів він.

Відмітимо, що типографія є приватною власністю. Вона належить Наталі та Михайлу Новицьким. Останній – видавець найпопулярнішої в області газети «Гривна».

Газета припинила вихід з початком повномасштабної війни.

Керувати віджатим у власника підприємством росіяни та їх місцеві проксі хочуть поставити проросійського «журналіста» Олега Грушка. Той вже був помічений у співробітництві із окупантами“, – йдеться у повідомленні видання.