Російські окупанти примушують копати траншеї засуджених Даріївської виправної колонії

20 Травня 2022, 14:29

18 травня російські окупаційні війська перемістили засуджених Даріївської виправної колонії №10 на Херсонщині до колонії №90 та примушують їх копати траншеї. Незгодним прострілюють ноги.

Про це повідомлила прессекретарка Херсонської міської ради і колишня працівниця пенітенціарної служби Гаяне Оганесян на своїй сторінці у Facebook.

“Днями у Херсонському СІЗО російські військові били усіх чоловіків, хто знаходяться під слідством. Крики людей, над якими знущалися окупанти, чули мешканці навколишніх будинків, адже СІЗО знаходиться у центрі міста. Жінки на щастя не постраждали. ПОКИ не постраждали. Другий місяць поспіль я звертаюся до урядовців із закликом не допустити насильства над відданими народу України, присязі, службі працівників кримінально-виконавчої служби. На заклик про евакуацію працівників та засуджених, а разом це близько 3 тис людей – не відреагували. На попередження про те, що засуджених і можуть використовувати проти ЗСУ – не відреагували. На пояснення, що життя працівників Херсонського СІЗО та колоній, членів їхніх родин можуть опинитися під загрозою – не відреагували”, – заявила пані Оганесян.

“Учора засуджених Дар’ївкої виправної колонії 10, які готові були захищати свою Батьківщину, російські військові переміщують у 90 колонію й примушують копати траншеї. Нескореним прострілюють ноги. На базі 10 колонії будуть розташовані бокси для ремонту військової техніки рф. Окупанти готові дати засудженим зброю, аби ті виступали під триколором проти армії України. Співробітники, яким вдалося утекти – переховуються, так як їх примушують до співпраці з окупантами. Ніякі ваші відписки про їхню безпеку, нормативи й правила у реальності НЕ ДІЮТЬ!” – наголошує прессекретарка.