На Херсонщині зник зв’язок

30 Травня 2022, 23:15

Увечері понеділка, 30 травня, в Херсонській області зник мобільний зв’язок, а також частково інтернет.

Про це повідомляють місцеві телеграм-канали, інформацію підтверджує радник голови Херсонської військово-цивільної адміністрації Сергій Хлань.

“В Херсонській області загарбники заблокували зв’язок з тимчасово окупованими територіями: не працюють мобільні оператори, немає інтернету. Останніми днями помічено, що, наприклад, в Херсоні окупанти завезли багато сім-карт російської мережі”, – зазначив Сергій Хлань.

У коментарі “Суспільному” голова Херсонської військово-цивільної адміністрації Геннадій Лагута наголосив, що зв’язок відключили російські військові.

“Орки відключили! Працює тільки провайдер Скайнет через Крим!”, – вказав голова адміністрації.

У свою чергу, Центр протидії дезінформації при РНБО спростовує фейки російської пропаганди про те, що в Україні нібито вирішили відключити окуповані Запорізьку та Херсонську області від українських мобільних операторів і провайдерів «Інтернету».

“ЦПД пояснює, що відключення українців від мобільних операторів та провайдерів «Інтернету» – це частина окупаційних дій для проникнення роспропаганди в український медіапростір. Відключення здійснюють лише окупанти”, – йдеться у повідомленні.

Напередодні у Херсоні зникав зв’язок Київстар і Vodafone та домашній інтернет.

Як повідомлялось, на окупованих територіях півдня України росіяни намагаються ввести своїх мобільних операторів.