На Херсонщині у Великій Лепетисі створили банк одягу та взуття

20 Травня 2022, 16:05

Фото: Генеральний штаб ЗСУ.

Речі до місцевого територіального центру соціального обслуговування, в якому розташований банк, приносять жителі громади.

Про це повідомляє “Суспільне”.

За словами директорки територіального центру соціального обслуговування Великолепетиської селищної ради Галини Зінченко, банк існує декілька років, ним переважно користуються дорослі і діти із малозабезпечених, багатодітних родин, люди, які опинились у складних життєвих обставинах.

“Особливо це стало актуальним у наш нелегкий час. Зараз дуже активно люди приносять речі. Раз на 2 тижні ми даємо оголошення на Fаcebook, що роздаватимемо речі. Призначаємо час з 9 до 11 і приходять люди, запускаємо по черзі. З дітками приміряють. Для дітей найактуальніше, бо сезон літній, з минулого року діти підросли, то треба одяг”, – говорить пані Зінченко.

У центрі соціального обслуговування є банк даних про родини, які потребують допомоги. Всього в закладі зареєстровані 1,5 тисяч людей. За словами директорки центру, вони обслуговують не тільки Великолепетиську селищну раду, а і Рубанівську сільську раду.

“Банком одягу користується 35 родин у громаді. Приходять і ті, хто не опинився у складних обставинах. Виїжджаємо і по селах. 18 травня були у Старостинському окрузі. Там 8 сімей були забезпечені одягом, ми возили продовольчі пакети. Продуктові набори формуємо з того, що є в наявності. Нас підтримали місцеві підприємці ще на початку війни. Дали крупи, яблук, борошна, надавала допомогу організація Червоного хреста. Люди добровільно приносили продукти, багато людей приносили картоплю, консервацію. Ще є певний запас продуктів, то ми продовжуємо роздавати”, – додає директорка територіального центру соціального обслуговування Великолепетиської селищної ради.

Як розповіла пані Галина Зінченко, центр також співпрацює з місцевою комунальною аптекою.