Місцеві жителі долучаються до гасіння лісових пожеж на Херсонщині

12 Травня 2022, 13:51

Із середини квітня, вже упродовж майже місяця, на території Херсонської області тривають лісові пожежі, горять рукотворні ліси. За повідомленням “Радіо Свобода”площа лісових пожеж на Херсонщині становить близько 800 гектарів. Робота рятувальників у регіоні обмежена через воєнні дії та захоплення територій російськими окупантами, тож місцеві жителі долучаються до гасіння лісів самотужки.

“Суспільне” повідомляє, що боротись з лісовими пожежами складно через тимчасову окупацію військовими РФ та відсутність пального у лісівників та працівників ДСНС. Жителі громад кидають заклики і збирають пальне, допомагають у гасінні пожеж. Протягом п’яти діб російські військові не допускали до гасіння пожеж біля Геройського та Іванівки Скадовського району.

“Місцеві фермери та жителі Чулаківської громади виділили дизельне паливо та бензин для автотранспорту пожежників та працівників лісгоспу. Про це повідомив голова Чулаківської ТГ Іван Мусієнко.

Фото: Valeria Grishenko, Facebook.

Жителі Нової Збур’ївки Голопристанської ТГ закликали односельців у соцмережах надати пальне для гасіння лісових пожеж. Охочі привозили дизпаливо до головного офісу Голопристанського лісництва. Люди зорганізувались і самотужки боролись з вогнем.

Фото: Valeria Grishenko, Facebook.

Місцеві жителі згуртувались для гасіння пожежі у Раденському лісництві. Як повідомив Олешківський міський голова Євген Рищук, увечері 11 травня силами лісівників та працівників ДСНС пожежу ліквідовано”, – йдеться у повідомленні.