Колаборанту з села Чулаківка оголошено про підозру в державній зраді

25 Травня 2022, 12:38

Фото: відкрите джерело з Мережі.

Місцевому мешканцю повідомлено про підозру в колабораційній діяльності під час захоплення Херсонщини військами рф.
За матеріалами Управління Служби безпеки України в Херсонській області повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності мешканцю села Чулаківка Скадовського району.
Слідством встановлено, що з перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України чоловік добровільно співпрацює із загарбниками.
Він отримує завдання від представників спецслужб країни-агресора збирати інформацію про місцезнаходження та адреси місцевих активістів, військовослужбовців, учасників АТО та працівників правоохоронних органів.
Використовуючи отриманні дані, російські військові чинять репресії до мирних мешканців та до усіх, хто був пов’язаний з українсько армією чи державними структурами з метою придушення їх громадянського опору
Встановлено, що після відпрацювання злочинних завдань, зраднику було запропоновано посаду голови військово-цивільної адміністрації Чулаківської громади, на що останній погодився та наразі виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно – господарські функції у незаконному органі влади окупаційної адміністрації держави-агресора.
Фігуранту кримінального провадження повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі за матеріалами оперативного супроводу відділу протидії системним загрозам управлінню державою Управління СБУ в Херсонській області та за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури