Інформація про оперативну ситуацію на Херсонщині від ЗСУ

28 Травня 2022, 12:49

Фото з відкритих джерел

В Оперативне командування “Південь” СВ ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті україно-російської війни станом на вечір 27 травня. 
На лінії зіткнення тривають бойові дії. Противник продовжує укріплювати свою оборону. З метою забезпечення себе будівельними матеріалами рашистські окупанти запустили на Херсонщині роботу цементних та бетонних заводів. Також варвари заради власної оборони зривають плити із доріг.
Рашисти підтягнули на Херсонщину ешелон з близька 30 одиниць п’ятдесятирічних розконсервованих танків Т-62, а також автомобільну техніку, бойові броньовані машини, реактивні системи залпового вогню.
А тим часом по наших позиціях ворог наніс 5 ударів гелікоптерами Мі-8.
Намагаючись ще раз атакувати наші позиції 3-ма гелікоптерами, ворог отримав гідну відсіч. Без зазначення способу ураження, варто зауважити, що атаку зірвано.
Під час авіаційної активності в небі над Миколаївщиною та Херсонщиною 2 ворожих ракети типу «повітря – повітря» самоліквідувалися.
Випущені вони були з того самого літака Су-35, який був збитий нашим винищувачем Міг-29. Тож, кара небесна спіткала і літак, і ракети.
За результатами проведених нами контратак, противник зазнав втрат, які складають: 63 рашисти та 19 одиниць ворожої техніки, серед яких 3 сучасних танки Т-72, 5 одиниць іншої броньованої техніки та 2 автомобільної, реактивну систему залпового вогню «Град», самохідну артустановку, літак та 6 гелікоптерів.
Шторм в Чорному морі змушує частину ворожого корабельного угруповання відтягнутися до місць укриття біля Криму, але 2 ракетних та 3 десантних кораблі продовжують виконувати функцію блокувальників судноплавства та погрожувати нанесенням ракетних ударів по території України.
У прикордонні з Придністров’ям ситуація стабільна і контрольована. Тривають контрдиверсійні заходи, забезпечено надійну охорону державного кордону. Ситуація в невизнаній республіці постійно моніториться і характеризується зосередженням керівництва на внутрішніх проблемах та нездатністю влади забезпечити виконання мобілізаційних завдань із підтримки дій росії.
Сили оборони півдня України виконують завдання за призначенням.
Тримаймо стрій! Разом переможемо!