ЗСУ визволили ще 8 населених пунктів на Херсонщині

24 Квітня 2022, 10:36

Інфографіка: АрміяInform.

Збройні сили України відновили контроль над 8 населеними пунктами Херсонської області.

Про це повідомляє Оперативне командування “Південь”.

“На Херсонщині, напередодні фейкового референдуму ворог намагався активізуватися. Спроби проведення штурмових дій в напрямку Олександрівки та Таврійського успіхів не мали. Намагання заволодіти Миколаївкою також виявилися невдалими. Нанесенням вогневого ураження артилерією загальної підтримки угруповання атаки противника відбито. Нашими підрозділами з позицій спостережних постів відновлено контроль над 8 населеними пунктами Херсонської області”, – йдеться у повідомленні.

За даними командування, підрозділи ЗСУ нанесли ураження по живій силі та техніки в районі Киселівки, що накопичували російські військові для подальшого наступу на Посад-Покровське. Понісши значні втрати, ворог відійшов у бік Чорнобаївки.

Загальні втрати противника складають 74 рашисти й 13 одиниць техніки, серед яких два танки, система реактивного залпового вогню, 6 одиниць броньованої та інженерної техніки, 4 БПЛА-розвідники.
Як повідомлялось, нещодавно ЗСУ знищили в Херсонській області передовий командний пункт російських військ. На ньому в момент атаки могло перебувати до 50 старших офіцерів російської армії.
Секретар РНБО Олексій Данілов упевнений, що незабаром у тимчасово окупованому Херсоні все буде так, як до повномасштабної війни Росії проти України.
Майже вся Херсонська область була окупована російськими віськами на початку повномасштабної війни Росії проти України і тепер перебуває на межі гуманітарної катастрофи. ЗСУ пішли у контрнаступ та визволили більше 10 населених пунктів Херсонщини.