Журналіст Батурін про звільнення з полону: на мою користь спрацювала гучна реакція і резонанс

29 Квітня 2022, 19:00

Звільнений з полону каховський журналіст Олег Батурін відзначає, що окупанти відпустили його, серед іншого, і через значний розголос, який утворився в суспільстві.

Про це він розповів в інтерв’ю виданню «Детектор медіа».

“Можливо на мою користь спрацювала гучна реакція щодо мого викрадення і резонанс, який виник”, – сказав журналіст.

Детальніше розповідь, як кореспондент «Нового дня» вісім днів був в’язнем окупантів і як ведеться зараз медійникам на загарбаній Херсонщині читайте за посиланням.

Крім того, журналіст поділився думками щодо того, яка ситуація зараз із медіа та інформаційним простором на Херсонщині.

“Відверто кажучи, працювати у Херсонській області неможливо. Журналісти, які залишились, працюють на межі і за межею неможливого. Тому що це надзвичайно складно технічно. Постійно виключають, відрізають, глушать мобільний зв’язок. Ще коли я залишався в Каховці, то було таке, що два дні поспіль не було ні інтернету, ні мобільного зв’язку. Щоб із кимось зв’язатися, люди виходили у певні точки в місті. Водночас там ти постійно перебуваєш у страху. Пам’ятаю, що я не лягав спати, поки не почищу телефон, не вийму сімкарту, не заховаю її і не вимкну телефон”, – згадує Батурін.

Як повідомлялось, журналіст Олег Батурін зник 12 березня 2022 року у місті Каховка Херсонської області. Медіарух та правозахисники закликали міжнародну спільноту до тиску на росію з метою негайного розкриття інформації про місцезнаходження журналіста Олега Батуріна, його звільнення та неухильного дотримання міжнародного гуманітарного та міжнародного кримінального права в умовах збройного конфлікту Російської Федерації та України.

Прокуратура Херсонської області відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення херсонського журналіста Олега Батуріна, кваліфікувавши його за статтею 438 Кримінального кодексу України – порушення законів і звичаїв війни.

Журналіста херсонської газети «Новий день» і автора розслідувань ІА Центр журналістських розслідувань Олега Батуріна, якого росіяни утримували в полоні протягом восьми днів, 20 березня відпустили.