Зеленський позбавив генеральського звання начальників СБУ в Херсонській області

01 Квітня 2022, 09:23

Двоє викоставлених посадових осіб Служби безпеки України Херсонщини були позбавлені звань генералів через зраду інтересів Батьківщини. Тому вже більше не генерали ексначальник головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрій Наумов та ексначальник УСБУ в Херсонській області Сергій Криворучко.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час чергового у відеозвернення.

“Військовослужбовці вищого офіцерського складу, яким щось завадило визначитися, де їх Батьківщина, які порушують військову присягу на вірність українського народу стосовно захисту нашої держави, її свободи та незалежності, будуть позбавлені вищих військових звань”, – зазначив президент.

Він запевнив, що поступово всі зрадники отримують покаранння.

У свою чергу, депутат Херсонської облради Сергій Хлань вітав таке рішення очільника держави.

“Добре, що президент зрозумів, що начасі і почав робити кадрові рішення вже зараз. Бо всі ми розуміємо, що те, що рашисти зайшли на територію Херсонщини і окупували її практично за один день — результат зрадницьких дій. З 2014-ку було розроблено різні рівні захисту області, як так сталось, що перешийок перейшли як на параді — ми ще обов’язково дізнаємось”, – зауважив депутат.
Як повідомлялось, у перший день повномасштабного вторгнення окупанти зайшли майже на все лівобережжя Херсонської області. З 1 березня окупанти засіли в Херсоні. Однак на тимчасово окупованій території Херсонської області місцеві жителі проводили патріотичні мирні мітинги.Однак наразі підрозділи Збройних сил України пішли у контрнаступ, у різних районах Херсонщини точаться запеклі бої.