Вибухи в Каховському районі: є вбиті та поранені

15 Квітня 2022, 11:39

З ранку п’ятниці, 15 квітня, в Каховському районі Херсонщини повідомляють про вибухи, руйнування і постраждалих.
Як проінформували на сторінці Каховської громади, п’ятеро цивільних мешканців з пораненнями поступили до Каховської міської лікарні.

“Двоє вбитих, троє поранених (з них один у важкому стані в реанімації, двоє – середньої важкості). У всіх поранення від осколків”, – йдеться у повідомленні.
“Збили над Плодовим ракету, місцеві вийшли подивитися і ось наслідок”, – цитують лікарів на сторінці громади.
Місцевий журналіст Олег Батурін з посиланням на повідомлення від місцевих жителів пише, що сильні постріли (вибухи) було чути в різних частинах міста Таврійськ. Є дані про пошкодження бази відпочинку Славутич, воронки у Східному. Перевірити цю інформацію поки неможливо. Налякані місцеві масово покидають місто.
“Повідомляють, що вибуховою хвилею зруйнована покрівля одного з будинків. А основні удари, нібито, були спрямовані в бік Плодового (маячанський переїзд) та Сергіївки”, – розповів журналіст.
У місцевій владі закликали жителів громади бути обережними: якщо чуєте постріли або вибухи не чекайте повідомлень, не підходьте до вікон, не вибігайте на вулицю, аби зафіксувати.
Як повідомлялось, майже все Лівобережжя Херсонщини було окуповане російськими військами з початку війни Росії проти України. Далі ЗСУ пішло у контрнаступ, вже визволено більше 15 населених пунктів на півночі області.
У ніч проти 15 квітня чи не вперше за тривалий час в Херсонській області була оголошена повітряна тривога.
Нагадаємо: