Українська журналістка потрапила під обстріл на Луганщині

28 Квітня 2022, 22:55

У Рубіжному окупанти відкрили мінометний вогонь по місцю збору для евакуації. Журналістка телеканалу «Дом» Анастасія Волкова теж опинилася під обстрілом. 

Як повідомляє Інститут масової інформації, журналістка знімала матеріал про те, як цивільне населення залишає частково окуповане місто.

«Щойно ми заїхали, через п’ять хвилин почали гатити принципово по тому квадрату, де ми перебуваємо. Ми заповзли до Палацу культури по склу на пузі, щоб перебути той обстріл. Ми чули, як зліва, справа, спереду, позаду цієї будівлі, по будівлі прилітало. Ми чули, як працював важкий міномет», — розповіла Анастасія Волкова.

Під час зйомок журналістка була у бронежилеті та шоломі з маркуванням PRESS.

Коли обстріл припинився, Волковій вдалося виїхати до Сєвєродонецька. Невдовзі після цього окупанти поновили вогонь, розповіла журналістка.

Як повідомлялось, на тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські військові розшукують журналістів, щоб змусити їх до співпраці. Представникам ЗМІ розсилають листи з погрозами та піддають DDOS-атакам сайти новин.

Нагадаємо, за даними моніторингу ІМІ, від початку повномасштабного вторгнення рф скоїла в Україні 243 злочини проти медіа та журналістів.