У Львові провели акцію на підтримку жителів Херсонщини

26 Квітня 2022, 22:50

У Львові провели мистецьку акцію, щоб підтримати жителів тимчасово окупованої Херсонської області.

Захід ініціювали телеведучий і продюсер Ігор Кондратюк та керівниця управління культури Херсонської міської ради Світлана Думинська за підтримки Львівської обласної бібліотеки для юнацтва імені Романа Іваничука.

“Український південь з першого дня війни перебуває у повній ізоляції. І мета акції – вкотре нагадати всьому світу, що Херсонщина – це Україна. Була, є і буде!  Неймовірно, але на площі Ринок зустрілися мешканці Херсона, Каховки, Чаплинки, Олешків…І кожен з присутніх впевнений, що дуже скоро рідний край буде звільнено від ненависної орди, Україна розквітне, і ми житимемо щасливо у вільній державі”, – написала у Фейсбуці жителька Каховки Альона Демченко.

Як повідомлялось, майже вся Херсонська область була окупована російськими віськами на початку повномасштабної війни Росії проти України. На сьогодні в різних районах точаться бої, і більшість населених пунктів перебуває на межі гуманітарної катастрофи. Офіційних зелених коридорів для завезення гуманітарної допомоги та евакуації людей досі немає.