У Херсоні закінчуються запаси їжі, пального та ліки

05 Квітня 2022, 11:44

У заблокованому військами рф Херсоні закінчуються запаси їжі, пального та ліки.

Про це йдеться у повідомленні міськради.

“Херсон оточений окупантами. Ми не можемо виїхати. До нас не можуть заїхати. У місті закінчується борошно для випікання хліба, проблеми з ліками та паливом. Зупинилися підприємства, багато хто втратив роботу. Але! – міська влада допомагає людям, які не можуть купити собі їжу. Херсонці підтримують один одного, організовуючи пункти взаємодопомоги, виходять на суботники, прибирають місто”, – зазначають у міськраді.

Також в органі місцевого самоврядування вчергове підтвердили проукраїнські настрої в окупованому місті.

“Херсон – українське місто. І це не лише особиста думка однієї людини чи невеличкої групи людей. Це думка майже 300 тисячного населення Херсона. Херсон – це Україна!”, – наголошують у міськраді.

За даними обласної ради, більшість населених пунктів Херсонщини залишаються у важкому стані через дії ворога. Там немає ліків та продуктів, у деяких районах – води та зв’язку.

На півночі регіону від окупантів вдалося звільнити деякі населені пункти. У співпраці з Дніпропетровською областю там відновлюють життєдіяльність.

Як повідомлялось, у перший день повномасштабного вторгнення окупанти зайшли майже на все лівобережжя Херсонської області. З 1 березня окупанти засіли в Херсоні. Однак на тимчасово окупованій території Херсонської області місцеві жителі проводили патріотичні мирні мітинги.Однак наразі підрозділи Збройних сил України пішли у контрнаступ, у різних районах Херсонщини точаться запеклі бої.

Зеленський позбавив генеральського звання начальників СБУ в Херсонській області.