У Херсоні окупанти знов розігнали мирний мітинг

27 Квітня 2022, 12:05

У середу, 27 квітня, у Херсоні на площі Свободи російські військові знов розігнали мирний мітинг.

Відповідні відео поширюють у місцевих телеграм-каналах.

Люди вийшли з українськими прапорами висловитися на підтримку територіальній цілісності країни і проти окупації. Однак військові рф застосовували проти мітингувальників сльозогінний газ та світлошумові шашки.

У ЗМІ повідомляють також про чотирьох потерпілих, які зазнали травм та опіків.

Мітинг був організований також, аби продемонструвати, що в Херсонській області не хочуть російської влади, не хочуть ніякої «ХНР».

Як повідомлялось, на початку війни Росії проти України військові рф окупували майже всю Херсонську область. Однак у пізних містах та селищах люди виходили на патріотичні мітинги проти окупації.

21 квітня Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що, за наявною інформацією, на 1 травня в окупованій російською федерацією частині Херсонщини сплановано проведення так званого «референдуму». А у період 2-10 травня – «перепис населення». Місцевим жителям заборонено будь-яке переміщення між населеними пунктами.

Згодом поширювалась інформація, що фейковий референдум окупанти нібито хочуть провести 27 квітня.

Тим часом Збройні сили України здійснюють контрнаступальні дії на Херсонщині, в різних районах області йдуть бої. Днями ЗСУ звільнили ще п’ять сіл у Херсонській області, російські окупанти відступають на рубежі Чорнобаївки.

Нагадаємо:

  • Херсонщині у Каховці російські військові розігнали мирний мітинг проти окупації, на який зібралися мешканці міста. Окупанти почали стріляти та застосували проти учасників акції світло-шумові гранати та сльозоточивий газ.
  • У Херсоні російські окупанти разом з місцевими колаборантами 26 квітня провели нараду у захопленому приміщенні Херсонської міської ради, під час якої представили так званого «голову Херсонської обласної адміністрації» Володимира Сальдо та «голову Херсонської міської адміністрації» Олександра Кобця.
  • ЦЖР продовжує відкривати імена окупантів, які вчиняють воєнні злочини на окупованій території України, а також їхніх посіпак – місцевих колаборантів та рядових інформаційних військ. Детальніше за посиланням.